• Hem / 
  • Lampor

Lampor

På den här sidan hittar du vårt breda sortiment av lampor till badrummet. Här hittar du badrumslampor, spegellampor, taklampor och pendlar för ditt badrum. Våra badrumslampor är naturligtvis godkända för användning i våtrum. Våra badrumslampor finns i olika färger, så du kan hitta badrumslampor som matchar stilen i ditt badrum.

25 Produkter

HITTA VÄGG- OCH TAKLAMPOR

Om du letar efter lampor till ditt badrum har du kommit till rätt ställe. På den här sidan hittar du lampor till speglarna, spotlights till badrumstaket och pendlar som du kan använda som dekorativa vägglampor. Som nämnts finns vissa av våra badrumslampor även som taklampor och ger ett bra och mysigt ljus i hela badrummet. Med våra Jupiter badrumslampor kan du skapa en sammanhängande look eftersom de finns som taklampor, spegellampor och pendlar som kan lysa upp ovanför ditt underskåp eller användas som dekorativa lampor i badrummet.

Som vägglampa kan du använda den mångsidiga Bright-lampan, som kan användas som vägg-, tak- eller spegellampa. Du kan också använda våra pendlar i hörnen av ditt badrum för stämningsfull badrumsbelysning. Du kan också använda våra LED-badrumslampor ovanför dina skåp, både som en bra arbetsbelysning, men naturligtvis också som bra belysning i hela badrummet.

Dansani utvecklar sin egen LED-belysning med låg energiförbrukning och mycket hög ljuskvalitet, vilket innebär att färgerna återges korrekt (Ra 90-95). Dansani arbetar hårt för att säkerställa en lång livslängd genom att utforma belysningsprodukter så att drivdon och lysdioder kan avleda värme, men du bör vara medveten om att livslängden förkortas avsevärt om ljuset är tänt hela tiden. Detta gäller alla lampor, inte bara badrumslampor.

Alla speglar och spegelskåp, med undantag för Corona-spegeln levereras med 12V steglös ljusstyrning  från mycket varmt ljus på 2.100 Kelvin till kallt ljus på 6.500 Kelvin och med steglös dimning. Ljusregleringen har en minnesfunktion, den senaste inställningen du hade vid avstängning kommer vara densamma vi påslagning av belysningen om spegeln har varit avstängd i min. 5 sekunder.

Med denna ljusstyrning kan du styra färg och ljusstyrka på dina badrumslampor och nu kan du även ändra inställningarna för upp till 5 lampor i ditt badrum. Läs mer om ljusstyrning under punkt 8 på denna sida.

ETT STORT URVAL AV SPEGELLAMPOR

Många av våra speglar har inbygg belysning men vi har också speglar där du behöver lägga till spegellampor. Dessa lampor sitter ovanför dina speglar och ger ett fantastiskt ljus ner över spegeln och ut i rummet. Beroende på vilken typ av lampa du väljer behöver du 1 eller 2 badrumslampor, beroende på spegelns bredd.

Så kom ihåg, om du köper en spegel utan integrerad belysning är det en bra idé att köpa lampor ovanför spegeln för att säkerställa att du har bra belysning i ditt badrum. På den här sidan kan du se vårt urval av badrumslampor till speglar.

Vi har flera olika typer av spegellampor att välja mellan.
Vi har till exempel den runda Jupiter-lampan som finns i 3 olika färger. Denna spegellampa finns även som taklampa och pendellampa, så du kan skapa en enhetlig look i ditt badrum om du väljer att installera flera Jupiter badrumslampor. Du kan välja mellan färgerna svart, vit och krom för Jupiter spegellampa eller pendellampa. Välj samma färg på alla dina lampor för en enhetlig look i badrummet.

Vi har även den avlånga Stratos-lampan, som finns i flera bredder för att matcha din valda spegel. Det gäller även vår Libra-lampa, som du kan köpa i olika bredder. Den avlånga Vela-lampan finns endast i 1 bredd.

Dessutom kan du köpa den eleganta och vackra Lyra-lampan. Den finns både som spegellampa och som pendellampa som du kan använda som dekorativa vägglampor. Dessa badrumslampor har ett vackert ljus och finns i svart eller mässing. Om du använder Lyra-lamporna ovanför spegeln bör du vara medveten om att lamporna går ner över spegeln, vilket ger extra belysningen i ditt badrum. Lyra-lampan har räfflat glas vilket ger ett vackert och stämningsfullt intryck i badrummet.

BADRUMSLAMPOR GODKÄNDA FÖR VÅTRUM

Våra LED-badrumslampor är godkända för användning i våtrum. Under varje badrumslampa som du hittar på den här sidan kan du se specifikationerna för lamporna, och nedanför kan du se vilken IP-klass de tillhör. IP44 betyder att lampan är godkänd för användning i våtrum, så du kan tryggt och säkert installera badrumslampan i ditt badrum.

Dansani gör det möjligt för dig att välja badrumslampor som kombinerar stil och funktionalitet. Våra badrumslampor finns i flera olika utföranden, så att du kan hitta den perfekta lampan för ditt badrum.
Om du vill veta mer om badrumslampor kan du läsa mer här.

Du kan också kolla in våra inspirationssidor där du kan läsa om fler saker, bland annat hur du hittar din stil i badrummet.

HITTA SPEGLAR MED INTEGRERAD BELYSNING

De flesta av våra speglar har integrerad belysning så du kan få vackert ljus direkt från spegeln. Vi har också speglar som är bakgrundsbelysta och vi har andra speglar där belysningen är direkt på spegeln.
Vi har flera speglar som har horisontella ljusfält upptill och nedtill på spegeln. Dessa ljusfält ger ett bra ljus och flera av speglarna har ljusstyrning så att du kan styra ljusets styrka och färg. Vår Show-spegel har ett fint ljus hela vägen runt spegeln vilket innebär att du får ett bra och behagligt ljus i ditt badrum.

Med ljusstyrning på lamporna och speglarna i ditt badrum kan du styra ljusets färg och styrka vilket är viktigt för din livskvalitet och ditt välbefinnande. Läs mer om ljusstyrning i nästa avsnitt.

Om du istället är intresserad av ett av våra spegelskåp kan du läsa mer här. Precis som våra speglar har vi spegelskåp med integrerad belysning samt spegelskåp som du behöver köpa lampor till.

MOT LJUSARE TIDER

Visste du att det finns livskvalitet i bra ljus? Det är vetenskapligt bevisat. Vi mår faktiskt bäst i dagsljus, men vi tillbringar i genomsnitt 80 % av vår tid inomhus, så det är viktigt att ljuset inomhus är så nära dagsljus som möjligt. Det gäller även tiden på dygnet.

Ljuset styr också kroppens dygnsrytm, för mycket ljus på kvällen före sänggåendet kan göra det svårt att somna. Lösningen på denna utmaning är ljusstyrning i badrummet. Ett svagt rödaktigt ljus innan du går till sängs för att inte störa din kropp. På morgonen ska ljuset vara mer blåaktigt och ljusare eftersom din kropp behöver vakna och du behöver kunna locka håret och sminka dig så att du ser så naturlig ut som möjligt när du går ut i dagsljuset.

MED EN ENDA BERÖRING

De flesta av Dansanis speglar och spegelskåp har ljusstyrning, med ett enkelt tryck på touchpanelen kan du ändra ljusets färg och styrka beroende på tid på dagen och dina behov. Nu erbjuder vi också möjligheten att gruppera speglar, pendlar och spotlights i en grupp, så att du kan styra dem alla med bara en knapptryckning. Så en justering av spegelljuset kommer också att justera spotlights och pendlar för både färgton och ljusstyrka. Den unika trådlösa styrningen är enkel att installera och kräver ingen Wi-Fi-anslutning - köp bara en mottagarenhet för att länka upp till 5 pendlar och taklampor.

DET BÄSTA LJUSET

Under många år har vi lagt mycket tid och kraft på kvaliteten på våra lampor, vi är en av få leverantörer som kommer så nära dagsljuskvalitet som möjligt. Så att du kan se dig själv i så naturligt ljus som möjligt - och vara nöjd.

BELYSNING PÅ NATTEN

Du behöver inte väcka din kropp om du behöver gå på toaletten på natten. För första gången kan Dansanis underskåp utrustas med en nattljusfunktion med en rörelsesensor som automatiskt tänder ett svagt ljus under skåpet - precis tillräckligt för att hjälpa dig att hitta rätt utan att väcka dig.

VILKA LAMPOR KAN ANVÄNDAS I BADRUM?

De lampor du installerar i ditt badrum måste vara avsedda för användning i badrummet, och det finns en skillnad mellan olika zoner, där lampor i zon 2 kräver IP44-godkännande. Zon 2 är området från ytterkanten av dusch och badkar eller 120 cm från duschmunstycket. Alla Dansanis lampor och infällda taklampor är IP44-godkända för badrumsbelysning, så du kan vara lugn.

HUR MÅNGA LUMEN SKA DET FINNAS I ETT BADRUM?

Hur många lumen som behövs i ett badrum beror på rummets storlek, belysningens placering och hur badrummet används. Generellt sett kräver ett badrum ett högre antal lumen än många andra rum i huset, eftersom badrummet är en plats där du behöver bra belysning för att utföra personlig hygien och göra dig redo för dagen.

VILKEN GLÖDLAMPA FÖR BADRUMMET?

Det är viktigt att välja en glödlampa som tål den fuktiga och ångande atmosfären i ett badrum samtidigt som den ger tillräcklig belysning för rummet. Ett av de bästa alternativen är en LED-lampa, eftersom de är energieffektiva, har lång livslängd och tål höga nivåer av fukt och ånga. Dansanis LED-lampor kan justeras i både styrka och färgtemperatur, så att du kan välja en lampa som passar dina personliga preferenser och belysningsbehov.

VILKA LAMPOR FÖR BADRUMMET?

De flesta vill ha en lugn och vacker känsla i badrummet, och ett sätt att uppnå detta är att tänka på badrumsbelysningen som en sammanhängande lösning. Välj vår Jupiter-lampa, som finns som takspotlight, pendellampa och spegellampa. Med 3 matchande lampor i badrummet får du inte bara bra ljus utan också en enkel look.

HUR FÅR MAN BRA BELYSNING I BADRUMMET?

Ljuset vid din badrumsspegel ska avslöja de detaljer som du vill upptäcka innan andra gör det. Med andra ord ska du kunna sminka dig eller raka dig i en så naturlig badrumsbelysning som möjligt, så att du ser dig själv som du skulle göra i dagsljus. Vi rekommenderar att du väljer en spegel eller ett spegelskåp med inbyggda lampor eller lampor ovanpå.