• Hem / 
  • Tvättställ

Tvättställ

Våra tvättställ finns i olika storlekar och djup, så att du kan inreda både stora och små badrum.

417 Produkter

SMÅ Tvättställ FÖR DET LILLA BADRUMMET

Om du har ett litet badrum kan du enkelt få plats med både ett handfat och ett tvättställsskåp i ditt badrum. Med ett djup på bara 27 cm passar det lilla Micro Menuet-tvättstället perfekt i ett litet och smalt badrum eller gästtoalett. Tvättstället är vändbart, så att du kan placera blandaren på höger eller vänster sida, vilket gör det flexibelt i ett litet utrymme.

Ett annat litet tvättställ är det vackra Mini Minore-handfatet, som är tillverkat av massivt material. Detta handfat har ett djup på 36 cm och passar därför också fint i det lilla badrummet.
Så oavsett storleken på ditt badrum kan du hitta både små och stora tvättställ här på Dansani.

DUBBLA tvättställ FÖR DET STÖRRE BADRUMMET

Om du har bredden så har vi handfatet. Så varför inte utnyttja utrymmet maximalt med ett dubbelt tvättställ. Två tvättställ gör det möjligt för fler att göra sig redo för en ny dag och komma ut genom dörren samtidigt.

Välj bland ett brett utbud av helgjutna eller fristående tvättställ. Kombinera med våra extra höga underskåp för att utnyttja väggutrymmet fullt ut.

Våra dubbla tvättställ finns också i olika material, så att du kan hitta det perfekta tvättstället för ditt badrum.
Känner du till exempel till vårt vackra tvättställ Minore? Det eleganta, helgjutna tvättstället Minore kan måttbeställas i längder upp till 240 cm, vilket gör att du kan skräddarsy en lösning för ditt badrum och dina behov, så att du får ut det mesta av varje centimeter i ditt badrum. Minore finns med ett eller två bassänger, och du kan välja om du vill ha det med eller utan kranhål för att passa en bänkskiva eller väggmonterad blandare.

Våra Shape, Form och Unique tvättställ kan också skräddarsys efter ditt badrums mått och behov - läs mer om det skräddarsydda badrummet här.

TVÄTTSTÄLL FÖR BÄNKSKIVA

Med våra fristående tvättställ och matchande bänkskivor kan du optimera utrymmet och välja lösningar med ett eller flera tvättställ och placera tvättstället på höger eller vänster sida. Samtidigt får du en snygg och annorlunda lösning som passar både stora och små utrymmen.
Våra fristående tvättställ finns i flera utföranden, så oavsett om du är ute efter ett runt eller fyrkantigt tvättställ så hittar du det här.

Våra bänkskivor finns i trä, laminat och den hållbara Silestone, som är tillverkad av minst 20 % återvunnet material. Du kan också välja att få ditt tvättställ anpassat så att det sitter antingen på höger eller vänster sida av en bänkskiva där bänkskiva och tvättställ smälter samman till ett.

TVÄTTSTÄLL i FÄRG 

I våra serier Mido+ och Calidris kan du få tvättställ i en annan färg än vitt.

Cappella-handfatet är tillverkat av sanitetsporslin och finns i färgerna vit matt, vit blank och svart. Det har ett rymligt handfat, så det finns gott om plats för att borsta tänderna och tvätta ansiktet.

Vårt Form-tvättställ är tillverkat av glas och finns i 4 olika matta färger. Vad sägs om ett svart tvättställ till ett vitt tvättställskåp? Eller välj den ljusgrå matta färgen och kombinera det med ett tvällställsskåp i en liknande färg.

Tvättstället Unique är tillverkat av ett kvartsbaserat material och detta stentvättställ är unikt i sin design. Det finns i 6 olika färger och har ett vackert marmorerat utseende, så att det nästan ser ut som ett marmorhandfat i ditt badrum. Unique finns som både tvättställ och bänkskiva, så du kan kombinera och skräddarsy det som du vill. Läs mer om det skräddarsydda badrummet här.


VILKET MATERIAL SKA JAG VÄLJA?

Våra tvättställ finns i flera olika material. Porslinstvättstället är naturligtvis tillverkat av sanitetsporslin, som är ett starkt, keramiskt material med en mjuk och rundad design på alla kanter på både tvättstället och bänkskivan. Ytan är hård, slät och blank, och de rundade kanterna gör den mycket lätt att rengöra.

Dansanis tvättställ finns också i det starka solid surface-materialet, som har en matt och silkeslen yta som är behaglig att ta på. Den ultratunna designen ger tvättstället en minimalistisk och elegant look som är den perfekta pricken över i:et för din underskåpsmöbel. Den massiva ytan är lätt att underhålla med vanliga badrumsrengöringsmedel, men den tål inte slipande rengöringsmedel. Dessutom rekommenderar vi att du använder Dansanis mattvårdsprodukt 3 gånger per år. Mindre skador kan repareras.

Vårt Form-tvättställ är tillverkat av glas och har en modern, ren design med mjuka former. De fyra matta färgerna, det tunna utseendet och den mjuka bassängdesignen utstrålar personlighet och elegans. Tvättstället kan tillverkas exakt efter storleken på ditt badrum och dina önskemål om antal bassänger och färg.

Tvättstället Unique har en stringent och distinkt design som drar till sig uppmärksamhet, och det exklusiva naturmaterialet Silestone® ger ditt badrum en touch av lyx och elegans som är utöver det vanliga. Varje tvättställ är unikt och skräddarsytt efter dig och dina önskemål om storlek, antal bassänger och placering av dessa. Det djupa och rymliga tvättstället finns i 2 bredder.

VILKEN HÖJD SKA ETT TVÄTTSTÄLL INSTALLERAS PÅ?

För installationshöjden på ditt tvättställ och tvättställsskåp, se våra installationsmått här. Det är olika höjder beroende på vilken typ av handfat och material du väljer. Därför måste ditt tvättställsskåp installeras på rätt höjd, vilket du kan se i våra installationsmått.

Tvättställ MED ELLER UTAN blandarHÅL

Vi har tvättställ med 1 eller 2 blandarhål, beroende på vilket tvättställ och vilken storlek du vill ha. Om du väljer ett dubbeltvättställ med 2 blandare behöver du också 2 blandarhål. Om du bara har en enkel blandare bredvid ditt tvättställ behöver du bara 1 blandarhål.
Om du har en väggmonterad blandare kan du naturligtvis också få tvättställ utan kranhål.

HITTA RÄTT BADRUMSMÖBEL TILL DITT TVÄTTSTÄLL

När du har valt vilket tvättställ du vill ha i ditt badrum behöver du också välja vilken badrumsmöbel du ska placera under tvättstället. Du kan titta närmare på alla våra tvättställsskåp här.
Skillnaden mellan ett tvättställsskåp och ett underskåp är att ett tvättställsskåp har utskärningar för avloppet till ditt tvättställ. Det är där du kan hitta badrumsmöbler för ditt tvättställ.

VILKET Tvättställ?

När det gäller tvättställ har Dansani flera material att välja mellan. Sanitetsporslin är det klassiska materialet som ser bra ut i många år och är lätt att rengöra. Vi har också tvättställ i komposit, vilket ger en tunnare och elegantare look. Vi har också tvättställ i glas och det vackra materialet Silestone, som är starkt och motståndskraftigt på ytan.

VAD KOSTAR ETT NYTT TVÄTTSTÄLL?

Ett nytt tvättställ behöver inte vara dyrt, och det varierar i pris beroende på vilket material och vilken storlek du vill ha. Låt dig inspireras av vår produktkatalog, där du också kan se priser.

vilken höjd skall tvättstället ha?

Det finns olika höjder/tjocklekar på tvättställ beroende på vilket material du väljer. Med komposit har du möjlighet att få ett mycket tunt och elegant utseende, medan du med porslin kan få ett något högre tvättställ, beroende på vilket modell du väljer.

på vilken höjd skall tvättstället placers?

I allmänhet bör ditt tvättställ placeras så att det är cirka 85-87 cm från golvet till tvättställets överkant. Det finns dock andra faktorer som spelar in, t.ex. din längd, tvättställsskåpets höjd och vilken typ av tvättståall du har valt. Placera tvättstället så att du har en bra arbetshöjd utan att det hänger för högt eller för lågt.

VAD SKA MAN INTE LÄGGA I tvättstället?

Generellt är det en bra idé att undvika att hälla något i bassängen som inte är vatten eller tvål, eftersom det kan skada rören. Kassera istället dessa material på lämpligt sätt, t.ex. genom att slänga dem i soptunnan eller följa lokala bestämmelser för återvinning och bortskaffande av farligt avfall.

KAN JAG BYTA tvättställ SJÄLV?

Ja, det kan du, så länge det bara är en ersättning och ansluts till befintliga rör. Om du behöver lägga nya rör eller ändra rörinstallationer behöver du hjälp av en auktoriserad installatör.