29. mars 2017

Skräddarsy din individuella lösning med Dansanis designklassiker

Med danska Dansanis designklassiker till badrummet kan du bokstavligt talat skräddarsy en helt individuell lösning. Både när det gäller form och färg.

Den tid, då man byggde sitt individuella badrum av förutbestämda moduler, är historia. Samma sak gäller, med att endast kunna välja mellan fem olika färger. Med sin klassiska designserie Calidris hanterar nu Dansani, en gång för alla, begränsningarna och erbjuder både måttbeställda bänkskivor och tvättställ, som passar dig och ditt badrum exakt. Och när det gäller färger, kan du använda hela färgskalan.


Äkta designklassiker

Dansanis Calidris-serie är stilren dansk design. Funktionell, enkel och minimalistisk, och en mängd genomtänkta detaljer, som avslöjas när de används – ger möblerna den långsiktiga hållbarhet som utmärker en äkta designklassiker. Calidris-serien har dessutom gjort sitt segertåg genom hela Europa sedan de första möblerna lanserades 1996, och under de senaste 20 åren har Dansani förfinat designen ännu mer. Nu är det danska designföretaget färdigt med en fullständigt skräddarsydd version.

– Redan när vi lanserade Calidris, överskred serien gränserna för alla inredningsmöjligheter som fanns. Genom att införa en skala med ett mått på 20 x 20 centimeter uppnådde vi en flexibilitet som gjorde intervallet perfekt för allt från mycket små gästtoaletter till stora master-badrum. Men trots alla möjligheter gav modulstrukturen begränsningar i sig, och det är detta vi har löst nu, säger Susanne Kragh, försäljnings- och marknadsdirektör på Dansani.

Individuella färger

Seriens bänkskivor tillverkas efter mått, det gäller även de nya solid surface-bänkskivorna med inbyggt tvättställ. Endast genom att arbeta med det extremt starka, men samtidigt lätta och tunna akrylbaserade material med solid yta, uppnås full flexibilitet med avseende på form, mått och antal tvättställ. Materialet tillför också en estetisk lätthet till den redan lätta och enkla möbeldesignen, vilket lyfter Calidris-serien till nya höjder.

Modulstrukturen behålls emellertid, när det gäller skåp och lådor. Men även här har Dansani hittat en lösning, som ger helt fria händer när det gäller inredningen.

– Genom att använda spacerbitar i samma kvalitet som skåp och lådor, kan vi utföra en perfekt och ljudlös lösning, där du inte behöver kompromissa med antal och placering. Den färdiga lösningen blir helgjuten, och det finns inte två lösningar som är lika, säger Susanne Kragh.

Individuella färger

Även färgvalet är fullständigt fritt i den nya versionen av Calidris. Nya lackeringsmetoder ger en helt ny flexibilitet i produktionen, vilket kombinerat med orderproduktionen gör det möjligt för Dansani att överlåta valet helt och hållet till kunden.

– Vi tillverkar naturligtvis serien i en fast färgskala till våra showrooms, så att man har möjlighet att uppleva den i olika färgversioner och därifrån välja sin favorit. Men om man vill ha en helt individuell färg, så finns det inga hinder, säger Susanne Kragh.

Gedigen kvalitet

Kvaliteten i Calidris-serien är gedigen och bygger på äkta, dansk hantverkskvalitet. Samtliga fogar är gjorda i spont och fals, och båda ger en stark och stabil konstruktion samtidigt som de garanterar vackra och osynliga övergångar. Allt trä härstammar från hållbart europeiskt skogsbruk, och faneret är av högsta, handsorterade kvalitet, så att årsringar, färgtoner och enhetlighet säkerställs, både i de enskilda möblerna och i hela sortimentet.