Underskåp

Ett underskåp till ditt badrum är ett skåp som inte har någon utskärning för ett tvättställ. Om du istället vill ha ett skåp med plats för ett tvättställ kan du titta närmare på våra tvättställsskåp.

0 Produkter

FÅ SKÅP MED DÖRRAR OCH LÅDOR

De flesta av våra skåp finns med lådor. Lådor är det mest populära valet i badrummet, och därför har vi ett stort urval av underskåp med lådor i våra sortiment. Vi förstår varför lådor är populära i badrummet - du får gott om förvaringsutrymme, och om du har höga lådor i underskåp och kommod kan du låta saker stå upprätt i lådorna så att du får en bra överblick över dina saker. Om tvättställsskåpet också har lådor kan du välja att ha skåp med lådor för en enhetlig look.

I vår Luna-serie kan du välja ett underskåp med dörr. Detta underskåp liknar ett mindre högt högskåp, och eftersom det är djupare än våra andra väggskåp kan du använda det i badrummet där du har lite mer utrymme. Du måste dock komma ihåg att välja en bänkskiva till detta underskåp, eftersom skåpets ovansida är aluminiumfärgad. Använd flera av dessa höga underskåp bredvid varandra så får du en vacker förvaringsmöbel som du kan använda i badrummet eller någon annanstans i hemmet. Underskåpet har 2 vackra glashyllor så att du enkelt kan förvara dina saker. Detta underskåp för badrummet finns även med integrerade handtag eller push open för en mer ren och minimalistisk look.

Skåpen med lådor öppnas och stängs lika enkelt som dit tvättställsskåp, och skåpen har gott om plats för dina saker. Välj höga lådor så att schampo och andra flaskor kan stå upprätt i lådan. Det ger dig också en bättre överblick och gör det lättare att inte kladda. Det är lättare för alla i familjen att hålla ordning i skåp och lådor när sakerna har en fast plats. Naturligtvis finns skåp med lådor även med valfria handtag eller till och med med push open om du föredrar en slät look i ditt badrum.

BADRUMSSKÅP I MÅNGA STORLEKAR OCH MATERIAL

Vi har skåp till ditt badrum i flera olika storlekar och material. Behöver du ett skåp i t.ex. 60 eller 80 cm bredd? Då hittar du det här hos oss. Vi har även skåp i olika höjder beroende på vad du behöver. Om du till exempel väljer ett skåp med 1 låda kan du få dem i en höjd av 40 cm. Om du vill ha 2 lådor kan du få skåp i en höjd av 64 cm. Kombinera skåpen med ditt tvättställsskåp och välj samma lådlayout som ditt tvättställsskåp för att skapa en attraktiv och sammanhängande look i ditt badrum. Låt dig inspireras av våra olika serier här.

Självklart har vi också flera olika färger och material att välja mellan till våra underskåp. Är du mer för en naturlig trälook? Eller föredrar du lite mörkare färger? Kanske föredrar du ett vitt underskåp? Då kan du välja mellan vit matt och vit högblanj. Och naturligtvis kan du också välja att få ditt skåp i en färg som du själv väljer för att matcha ditt drömbadrum perfekt. Det finns många material- och färgalternativ för dina skåp, och det är så det ska vara, för med Dansani kan du skapa ditt drömbadrum.

VÄLJ SKÅP UTAN tvättställ

Skillnaden mellan ett tvättställsskåp och ett skåp är att ett skåp  inte har några utskärningar för ett tvättställ. Detta är viktigt när du designar och sätter ihop ditt badrum. När du sätter ihop ditt tvättställskåp med ett skåp behöver du antingen välja en bänkskiva och ett fristående tvättställ eller få ditt handfat anpassat för att passa över ditt underskåpsmöbel. Du kan läsa mer om skräddarsydda lösningar här.

Du kan också använda skåp som en separat möbel i ditt badrum. På ena väggen har du ditt tvättställsskåp med ett vackert handfat, och på väggen bredvid har du satt ihop 2 skåp utan handfat, men istället med en vacker bänkskiva som matchar färgerna. Detta ger dig massor av extra förvaringsutrymme utan att ta upp plats på höjden i ditt badrum.

Vill du ha ett dubbelt tvättställ? Överväg då en skräddarsydd lösning där du väljer 2 tvättställsskåp med en bänkskiva ovanpå med 2 fristående tvättställ, och mellan dessa 2 tvättställsskåp väljer du ett underskåp med samma antal lådor som ditt tvättställsskåp, vilket skapar en riktigt vacker och sammanhängande möbel. Låt dig gärna inspireras av bilderna på denna sida.

Om du har en snedvägg i ditt badrum är ett tvättställsskåp i kombination med ett skåp en bra idé. Med ett asymmetriskt handfat kan du låta underskåpen stå under den sneda väggen och tvättställsskåpet med tvättstället stå längre in i rummet. På så sätt kan du utnyttja alla dina kvadratmeter i badrummet och få förvaringsutrymme även med begränsat utrymme. Läs mer om badrum och lutande väggar här.
Observera att våra skåp inte kan användas som stöd för tvättmaskin eller torktumlare. Istället kan du välja att använda upp till flera underskåp bredvid tvättmaskinen, där du har plats för dina rengörings- och tvättmedel.

DET KOMPLETTA BADRUMMET

Kom ihåg att tänka på badrummet som en helhet och ta hänsyn till badrummets storlek och form när du utformar det. Du kan läsa mycket mer i vår guide här.

Finns det plats för mer än ett tvättställsskåp? Kanske kan det finnas överskåp på väggen bredvid spegeln? Eller ska du satsa på en asymmetrisk lösning med ett tvättställsskåp, skåp och ett tvättställ med bassängen placerat på ena sidan? Du kanske också kan få plats med ett högskåp eller två, vilket ger dig gott om förvaringsutrymme. Oavsett hur många skåp eller vilka skåp du väljer till ditt badrum är det viktigt att komma ihåg att du behöver utrymme för dina saker. Det kan hända att det räcker med ett enda tvättställsskåp, men det kan också hända att ett tvättställsskåp i kombination med ett skåp är den rätta lösningen för ditt badrum.

Kom ihåg att du kan läsa mycket mer om rumsstorlekar och badrumsdesign på våra inspirationssidor.

Här kan du få inspiration till att hitta och skapa just det badrum du drömmer om.

 

HUR INSTALLERAR MAN ETT SKÅP?

När du ska montera ett skåp är det viktigt att du följer de monteringsanvisningar som följer med skåpet när du köper det från Dansani. Våra instruktioner är detaljerade och hjälper dig att montera skåpet på rätt sätt. Om du hellre vill låta ett proffs installera ditt skåp hittar du säkert någon som kan hjälpa dig med det.

HUR BRETT ÄR ETT SKÅP?

Våra skåp finns i flera olika bredder, så att du kan hitta ett skåp som passar in i ditt badrum. De varierar från 40-120 cm, så det finns gott om möjligheter att utforma ett badrum som passar dig och dina behov.

HUR HÖGT ÄR ETT SKÅP?

Dansanis underskåp finns i flera olika höjder. Du kan få underskåp med lådor som mäter 40-64 cm, men vi har också underskåp med dörrar som mäter 80 cm i höjd.

VAR SKA ETT SKÅP HÄNGA?

Ett underskåp ska hänga där du har plats för det - så enkelt är det. Om du har en ledig vägg under ett fönster och vill ha mer förvaringsutrymme kan ett underskåp vara rätt lösning för dig. Ta en titt på ditt badrum och var kreativ med planlösningen så att du får plats med all den förvaring du behöver.