FÖRVARING I BADRUMMET
- SÅ HÄR GÖR DU

Känner du igen det? Det skulle egentligen bara stå en dekorativ tvål och en parfymflaska på hyllan men plötsligt får de sällskap av hårspray, tandkrämstuben och ansiktskrämen. Och på bänkskivan, där det endast skulle vara en tvålpump och en växt är det nu fyllt med bomullspinnar, nagelfilen och hårtorken. Funktionella badrumstillbehör kan i detta sammanhang bli din bästa vän. Därför har vi samlat en massa bra tips för att hålla ordning på badrummet och att göra det lätt att hålla rent.

  • Inredning

  • Stil

Inredning i lådor och skåp

Använd skåp och lådor till förvaring

Se till att ha tillräckligt med förvaring i skåp- och lådor, så du kan hålla badrumsattiraljerna inne och dammet ute. Har du inte plats för ett traditionellt högskåp kan du alltid vara kreativ och leka med tanken att hitta yta till överskåp på otraditionella platser, tex ovanför toaletten, radiatorn eller bakom dörren.

Fyll dina skåp och lådor med praktiska badrumstillbehör och gör vardagen enklare.

Få systematisk förvaring i lådorna med praktiska tillbehör för badrummet

Skippa luckorna under tvättstället och välj istället en modell med lådor så slipper du gå ner på knä för att hitta sakerna längst in i skåpet. Använd lådinsatser och backar för att dela in lådorna i mindre fack så var sak har sin plats. Du kan antingen använda dem du redan har stående eller gå på jakt efter specifika badrumstillbehör. Men kom ihåg att välja något som är lätt att underhålla och klarar miljön i ett fuktigt badrum.

Undvik, att dina saker åker runt i lådorna

Med antiglidmattor kan du vara säker på att dina saker är på sin plats, även om du råkar öppna eller stänga lådan med ett hårt tryck eller drag. Samtidigt skyddar du lådans botten mot repor och slitage. Gummimattorna kan enkelt plockas ur lådan och rengöras och går bra att kombinera med andra badrumstillbehör, som tex backar och lådinsatser. Gummimattorna levereras som standard i YOU, Luna och Calidris

Ha alla dina elektriska apparater nära till hands

Det är lättare att låta hårtorken och plattången sitta kvar i eluttaget istället för att plocka undan och rulla ihop sladden efter användning. Du skall använda den i morgon bitti ändå. Unna dig komforten och välj till eluttag i skåp och lådor, så du kan förvara dina apparater där och undviker att sakerna ligger framme i badrummet. Det är även praktiskt när du ska ladda rakapparaten eller tandborsten. Eluttaget blir monterat i nedre lådan på tvättställsskåpen. Kan även köpas separat för placering i lådor och skåp.

Väljer du en gör det själv lösning så kom ihåg att eluttag i fuktiga miljöer som badrum skall vara IP44-godkända.

Utnyttja ytan i dina skåp med snygga badrumstillbehör

Välj funktionella utdragslådor, som ger en bra överblick på de mindre sakerna i dina skåp.

Om du behöver all plats på hyllorna kan du även köpa till små flyttbara backar, som kan placeras på insidan högskåpsluckan. Så kan du lätt flytta med sakerna till tvättstället. Små träbackar kan staplas inne i skåpen, så du kan utnyttja ytan för optimal förvaring.