• Hem / 
  • Speglar

Speglar

70 Produkter

VILKEN FORM PÅ SPEGEL SKA JAG VÄLJA?

När du väljer en spegel till ditt badrum är det viktigt att tänka på form och storlek. Du kan bryta de raka linjerna i ditt badrum med en rund eller oval spegel, men du kan också betona och framhäva linjerna med fyrkantiga speglar och lampor. Tänk på badrummet som en helhet och se vad som passar bäst in. Våra speglar finns i en mängd olika storlekar, former och färger, så att du kan hitta den spegel som passar dig och din smak.

Den vackra Moon-spegeln finns även i en oval form, där du kan välja mellan svart, mässing och vit. Den är också väl upplyst för att trimma skägget eller applicera smink till perfektion. Den kan också dimras och justeras för mysig stämningsbelysning i slutet av dagen när du är på väg till säng.

Om du gillar ovala speglar kan du också få den vackra Oval spegeln till ditt badrum. Spegeln har också ljusstyrning men du behöver komplettera med externa lampor. Här rekommenderar vi de vackra Lyra-lamporna, passar in i både stil och utseende till spegeln.

Naturligtvis kan du också få Moon-spegeln i en helt rund form, och här är alternativen desamma som för den ovala Moon-spegeln när det gäller färger och belysning. En annan vacker rund spegel är Corona, som inte har ljusstyrning utan istället har en vacker ljusring bakom spegeln - därav namnet Corona. Shine-spegeln är också rund och har en vacker svart ram. LED-belysningen i denna spegel kan tändas och släckas direkt på spegeln.

Naturligtvis har vi också fyrkantiga speglar för badrum. Här kan du få badrumsspeglar med belysning, men du kan också få speglar var du kan lägga till externa lampor. Flera av våra kvadratiska speglar har LED-belysning och ljusstyrning, så att du kan styra färgtemperaturen och styrkan på belysningen. Den vackra Show-spegeln har en belysningsram hela vägen runt spegeln, medan Panorama, Level och Repeat finns med horisontella ljusfält upptill och nedtill på badrumsspegeln.

Om du behöver en helkroppsspegel i badrummet eller någon annanstans i hemmet finns Soft-spegeln i 40 cm bred och 160 cm hög. Denna spegel har ljusstyrning, så du kan också styra LED-belysningen på dina lampor ovanför spegeln.

 

BADRUMSSPEGLAR MED BELSYNING

Föredrar du badrumsspeglar med integrerad belysning i själva spegeln? Eller föredrar du badrumsspeglar med externa lampor? Hos oss hittar du båda, och de flesta av våra badrumsspeglar kan dessutom styras med färg och ljusintensitet.

LED-belysningen i speglarna är både smarta och energieffektiva. Dessa speglar drar mindre ström och tål bättre att tändas och släckas flera gånger om dagen. Så tänk på både hållbarhet och ekonomi i ditt badrum när du väljer belysning och speglar.

För dig som vill styra ljusets färgtemperatur från varmt till kallt erbjuder vi många av våra speglar med ljusstyrning. Du kan styrka belysningen beroende på om du behöver ett effektivt arbetsljus på morgonen eller om du vill ha ett mer stämningsfullt och dämpat ljus innan du går och lägger dig. Du kan justera ljuset efter dina behov och din dygnsrytm på en inbyggd touchpanel med på/av-funktion och knappar för ljusstyrningen.

Alla våra speglar är IP44-godkända, så de kan användas i badrummet där fukt ofta förekommer.

 

VARFÖR DU SKA VÄLJA EN BADRUMSSPEGEL MED HYLLA?

Till våra badrumsspeglar kan du köpa en hylla som passar över de flesta speglar. Hyllan Reach kan placeras över våra speglar utan ram, vilket ger dig en praktisk lösning med en badrumsspegel med hylla. Håll det enkelt på hyllan och använd den för dina glasögon och en liten vas med en blomma från trädgården. Hyllan Reach passar perfekt till våra badrumsspeglar, och dess enkla stil blir ett utmärkt tillskott till ditt badrum.

Om du behöver mer förvaring i och runt din spegel rekommenderar vi att du i stället tittar närmare på våra spegelskåp. Här hittar du vackra spegelskåp i många storlekar för att passa dina behov. Våra spegelskåp har även ljusstyrning och belysningen är självklart LED.

Du kan till och med få ett inbyggt spegelskåp som inte tar upp plats i rummet och därför har gott om förvaringsutrymme och även belysning. Spegelskåpet ser ut precis som en vanlig spegel och är därför en bra lösning i badrummet där förvaringsutrymmet är viktigt.

 

HUR STOR SKALL BADRUMSSPEGELN VARA?

En bra utgångspunkt är att välja en spegel som är minst lika bred som det handfat eller tvättställsskåp den hänger över, men som en allmän regel bör du välja en spegel som du tycker om och som du tror kommer att se bra ut i ditt hem. Tänk på rummets storlek, du vill inte ha en spegel som är för liten eller för stor för rummet. Om du har gott om utrymme kan du överväga 2 speglar, men du kan välja en spegel som passar in i din stil och en där du kan lätt kan se din spegelbild.

 

VILKEN SPEGEL FÖR BADRUMMET?

För badrummet bör du välja en spegel som är särskilt utformad för användning i badrummet. Dansanis speglar är av god kvalitet och har förseglade kanter så att de inte oxiderar när de utsätts för ånga i badrummet. Dessutom bör du vara medveten om att om du köper en spegel med interagerad belysning, måste lampan vara IP44-godkänd - och det är Dansanis lampor och speglar naturligtvis.

 

VAD ÄR EN VÅTRUMSSPEGEL?

En våtrumsspegel är speciellt utformad för användning i badrum. Om spegeln har integrerad belysning måste den vara IP44-klassad, och det gäller alla Dansanis speglar. IP44-klassningen garanterar att spegeln kan installeras nära en duschplats eller ett badkar, så länge elanslutningen på baksidan av spegeln är placerad minst 60 cm från duschplatsens eller badkarets kant.

 

HUR HÖGT SKA EN SPEGEL HÄNGA FRÅN GOLVET?

Spegelns höjd när den hängs på väggen beror på olika faktorer, t.ex. rummets storlek och familjemedlemmarnas längd. Generellt sett bör spegeln hängas så att den ger användaren ett bra synfält av ansiktet och överkroppen.

 

VILKEN SPEGELFORM SKA JAG VÄLJA?

En rund eller oval spegel kan vara både romantisk och modern beroende på vilken färg du väljer runt spegeln. Våra kvadratiska speglar har en större spegelyta, och om du köper speglar med integrerad belysning får du bra belysning i och runt spegeln. Så du kan välja helt vilken du själv önskar och som passar in i din stil i badrummet.

 

HUR HÖGT SKA EN SPEGEL HÄNGA ÖVER TVÄTTSTÄLLET?

När det gäller att placera en spegel över ett tvättställ är det viktigt att tänka på både funktionalitet och estetik. Generellt sett bör spegeln placeras så nära handfatet som möjligt utan att vara i vägen eller påverka användarens komfort när han eller hon borstar tänderna eller tvättar ansiktet. En tumregel är att spegelns nederkant ska placeras ca 10-20 cm ovanför tvättställets överkant. Detta ger utrymme för att tvätta ansiktet och borsta tänderna samtidigt som spegeln fortfarande är tillräckligt nära för att man lätt ska kunna se sig själv.