• Hem / 
  • Om Dansani

Om Dansani

Dansani etablerades som enskild firma av Thomas Bjerrum 1983. På den tiden hade företaget bara en medarbetare, och tillverkningen av badrumsmöbler var begränsad till 14 m². Året efter flyttade företaget till större lokaler, och fick en stark position på den inhemska marknaden.

Sedan dess har Dansani utökat sin verksamhet till att omfatta dotterbolag i Norge, Sverige, Tyskland, Holland och England samtidigt som de exporterar till mer än 20 europeiska länder. I dag sysselsätter DANSANI mer än 180 medarbetare inom landet och utomlands. Se här vilka länder vi finns i.

OM NÅGOT SKA GÖRAS, SKA DET GÖRAS ORDENTLIGT

Så säger vi på Dansani, så har det varit sedan starten 1983 och så kommer det alltid att vara hos oss. Vi är genuina badrumsentusiaster och strävar efter att göra badrummet till hemmets bästa rum. Vårt uppdrag är enkelt - att utveckla och producera vackra och genomtänkta badrumskoncept som ger glädje i vardagen.

Dansk design

Dansk design handlar om att sätta människan i centrum - dansk design gör vardagen enklare och den är vacker och enkel att se på. För Dansani är detta kärnan i vår designfilosofi. Den ska vara visuellt tilltalande, fungera smidigt och skapa en känsla av hemtrevnad.

HANTVERK

Våra skickliga hantverkare har en djup respekt för materialen och besitter många års erfarenhet. De utför sitt arbete noggrant, vilket möjliggör att vi kan erbjuda en 10-årig garanti på våra möbelserier.

HÅLLBARHET

På Dansani har vi alltid engagerat oss i avfallssortering och energibesparing. När det kommer till våra möbler har vi höga krav både på oss själva och våra leverantörer. Vi strävar efter spårbarhet i träet och övervakar noggrant användningen av återvunnet material och energiförbrukningen i produktionen. Vi är transparenta när det gäller våra material och strävar efter att förmedla så mycket information som möjligt till dig som kund.

Se vår profilfilm

Kliv in i vår värld av badrum och se vilka vi är och vad vi gör.

Våra värderingar

Våra värderingar är drivkraften och utgångspunkten i allt vi gör: Vi visar glädje för både kolleger, kunder och leverantörer. 
Vi respekterar individen, vår omgivning och miljön. Vi har modet att utvecklas och förändras, och vi ifrågasätter det konventionella genom att ställa oss frågan "så brukar vi göra".

Glädje

Glädjen i skapandet är vår drivkraft. Den är den kraften som vi riktar mot både kunder och samarbetspartners. Vi betraktar problem som spännande utmaningar som ska lösas på Dansanis unika sätt. Detta bidrar till att skapa arbetsglädje och i slutändan ger det goda resultat.

Respekt

Vårt samvete påminner oss om vikten av att ha respekt för den omvärld vi lever i. Därför är respekt för både människor och naturen en nödvändighet för att stå för det vi gör. Vi värdesätter och respekterar våra medarbetare och samarbetspartners, med insikten att vi inte kan skapa våra lösningar utan deras bidrag.

Mod

Vi bör inte vara rädda för att göra fel. Istället bör vi ha modet att göra skillnad, både när det gäller de lösningar vi skapar och de marknader vi arbetar på. Vi bör vara öppna för nya intryck och förändringar som sker i världen. Annars utvecklas vi inte. 

Läs mer om hållbarhet och miljö

Möt våra designer

Alla Dansani-möbler utgår från ambitionen att göra skillnad. Processen börjar i designstudion i Köpenhamn, där våra designers och arkitekter arbetar i ljusa och luftiga rum. Här finner de både lugn och inspiration, med närhet till den pulserande atmosfären i storstaden.

Med inspiration från det klassiska möbelhantverket och de många unika råvarorna i Norden utforskar vi spänningsfältet mellan det fantastiskt funktionella och det estetiskt minimalistiska. Målet är, med ödmjukhet, detsamma varje gång de första strecken ritas: att finna den perfekta balansen mellan form och funktion samt att lägga till ännu ett kapitel i historien om dansk design.

Rasmus Kjær, CDO & designer

Rasmus har varit designer på Dansani sedan 1993 och har genom åren skapat många olika lösningar som förskönar och förbättrar funktionaliteten i badrummet. Han har en examen från Kunstakademiets Arkitekstskole, vilken han avslutade år 1991.

Jeanette Vecht, designer

Jeanette har varit formgivare hos Dansani sedan 1993 och har under denna tid bidragit till att forma både funktionella och vackra möbler samt tillbehör för badrummet. Hon har en examen från Kunstakademiets Arkitekstskole, vilken hon avslutade år 1990.

Andreas Marxen, designer

Andreas är utbildad Master i Industriell Design och har varit en del av Dansani sedan 2018. När han designar möbler för badrummet innefattar det alltid en skarp känsla för balansen mellan funktion och känsla.