Runda

Om du behöver en rund spegel till badrummet eller någon annanstans i hemmet, hittar du den här hos Dansani.

14 Produkter

NÄR SKA MAN VÄLJA EN RUND SPEGEL?

En rund badrumsspegel bryter upp de raka linjerna i rummet, och en rund spegel ger ditt badrum ett elegant och vackert utseende. Du kan även använda en stor rund spegel på andra ställen i hemmet om du vill. Vad sägs om en rund spegel i mässing i hallen? Eller en stor rund spegel i sovrummet? Våra vackra runda speglar har en stor spegelyta och de runda speglarna finns även i flera olika storlekar och färger.

Om du behöver en rund spegel ø100 eller en rund spegel 80 cm så hittar du den här. Vi har runda speglar i olika storlekar, så att du kan hitta en rund spegel som passar dig och dina behov. Ta en titt på vår runda spegel Moon, som finns i 75 eller 90 cm. Och den vackra bakgrundsbelysta Corona-spegeln finns i 60, 75 och 90 cm. Den vackra och enkla spegeln Shine finns i storlekarna 75 och 90 cm.

Vår populära Moon-spegel har en vacker ram runt spegeln, som inte bara hjälper till att rama in spegeln och ljuset, utan också ger det där lilla extra till ditt badrum. Letar du efter en vacker rund spegel i mässing? Varför inte kombinera den med handtag och beslag i mässing för en enhetlig och elegant look i badrummet.

Moon finns också med svart ram, liksom vår runda Shine-spegel. På Moon-spegeln kan du styra ljusets styrka och värme, medan du på Shine kan släcka och dämpa belysningen i spegeln.

Om du hellre vill se vårt urval av ovala och kvadratiska speglar - kom ihåg att du kan se hela vårt sortiment av speglar här. Du kan också läsa mer om alla våra speglar här.

 

RUND SPEGEL MED INTEGRERAD BELYSNING

Alla våra runda speglar har belysning och flera av dem har även ljusstyrning. En rund spegel med belysning innebär att du inte behöver några extra lampor i badrummet runt din runda spegel, och du får alltid bra belysning i en rund spegel från Dansani.

Med ljusstyrning på de runda speglarna kan du styra ljusets värme och styrka. Det betyder att du kan få ett bra ljus på morgonen när du sminkar dig eller rakar skägget, och du kan få ett stämningsfullt och avslappnande ljus på kvällen innan läggdags. Läs mer om ljusstyrning och speglar på den här sidan.

I vår Moon and Shine-spegel är belysningen inbyggt i den runda spegeln, och spegeln ramar vackert in både spegel och belysning i den färgade ramen runt den runda badrumsspegeln. Moon finns också i en oval form om du letar efter en modern och elegant spegel.

Den runda Moon-spegeln finns i 3 olika färger, så om du letar efter en rund spegel i mässing så hittar du den här. Spegeln finns också med svart eller vit ram, så att du kan hitta den runda spegel och färg som passar ditt badrum.

Vår Corona-spegel har en vacker bakgrundsbelysning som skapar en fantastisk ram runt den runda spegeln. Med Corona kan du sätta ihop flera olika storlekar för att skapa en vacker och annorlunda look i ditt badrum. Naturligtvis ger en eller flera runda speglar extra ljus, så att du alltid har ett vackert och väl upplyst badrum när du väljer Corona-speglar.

Det är också på de runda Corona-speglarna som du kan placera vår Reach-hylla för att skapa extra atmosfär och mysighet i badrummet.

Om du vill läsa mer om speglar kan du läsa mer på den här sidan. Om du behöver extra förvaring i och runt spegeln kan du ta en närmare titt på våra spegelskåp eller läsa om dem här.

 

HUR STOR SKA EN RUND BADRUMSSPEGEL VARA?

Om ditt badrum är stort och rymligt kanske du vill ha en större rund spegel, medan ett mindre badrum kan dra nytta av en mindre rund spegel. Våra runda speglar är mellan 60-90 cm i diameter och finns med eller utan ram. Tänk på att spegeln inte bara ska vara funktionell, utan också passa din personliga stil och estetik. Välj därför ett utseende och en färg som passar in i din stil.

 

VARFÖR VÄLJA EN RUND SPEGEL?

En rund spegel kan ge en annorlunda och mer unik estetik till ditt badrum. Runda speglar är moderna och ger en mjukare, mer organisk form till ett utrymme som annars domineras av rektangulära och kvadratiska former. En rund spegel kan utgöra en central punkt i badrummet och dra till sig uppmärksamhet på ett elegant sätt. Dansanis runda speglar finns med och utan ram, och alla speglar kan fås med belysning.

 

HUR HÖGT SKA EN RUND SPEGEL HÄNGA ÖVER HANDFATET?

I allmänhet rekommenderas det att hänga en rund spegel på samma höjd som en rektangulär eller kvadratisk spegel - dvs. spegelns nedre kant ska vara ca 15-20 cm ovanför tvättställets yta. Detta säkerställer att spegeln är lättillgänglig och att du kan se ditt ansikte på en bekväm höjd. Men kom ihåg att också ta hänsyn till spegelns totala höjd och badrummets estetik.