Bad­rums­renovering med stil

Om du inte vet vilken stil du föredrar visar vi några olika stilar här som förhoppningsvis kan hjälpa dig att hitta en helt personlig stil när du ska börja med din badrumsrenovering.

  • Inredning

  • Stil

Bjud in naturen

Alla älskar trä – från ljusa till mörka träslag. Den nordiska, stilrena inredningen är ljus och öppen med lätta och funktionella möbler och vackra, enkla detaljer. Om du använder trä i din inredning för du tankarna till orörd skandinavisk natur och skapar liv i badrummet. Vi har trästruktur i flera av våra sortiment, men Calidris utmärker sig särskilt på det här området. Calidris har ekfaner med massiva kanter,  denna ekfaner ger en jämnare kvalitet med en vackrare ådring och struktur. Läs mer om ekfanér i Calidris.

Om du vill skapa ett badrum som utstrålar personlighet och stil kan du också kombinera sidor av trä med lackerade fronter på skåpent.

När du sätter igång med din badrumsrenovering kan du skapa en stilren stämning och föra naturen ännu närmre med några gröna växter och nedtonade färger som kompletterar varandra.

Kompromissa inte med din egen personlighet i jakten på en stilren nordisk design, utan utgå gärna från det du tycker om själv och kombinera det med någon av de olika inredningsstilarna och din tolkning av dem. Ditt badrum måste också vara praktiskt i vardagen och man ska kunna se att det är du som bor här.

Från pastell till KNALLfärger

Din inredningsstil kan med fördel kombineras med färger om du bara väljer dem med omtanke. Färger i inredningen kan påverka både ditt sinne och ditt humör och skapa personlighet och liv.

När du börjar med din badrumsrenovering kan du med hjälp av diskreta pasteller behålla en lätt, enkel och luftig look, men ändå tillföra mer personlighet. Även när de används på både badrumsmöbler och väggar.

Du kan leka med livliga färger på många olika sätt i din inredning – en färgstark badrumsmöbel kan t.ex. fungera likadant som ett konstverk i badrummet. Hemligheten med det här är att låta den valda färgen komma till sin rätt, utan att på något sätt dominera i ditt badrum. Då får du ett stilrent badrum med massor av personlighet.

Vitt-i-vitt

Är du också en av dem som är väldigt förtjust i vitt? Det kanske inte är så konstigt. Vitt är nämligen den färg som reflekterar ljuset bäst och vi kan alla behöva mer ljus.

När du gör din badrumsrenovering kan det alltså vara bra att inreda med vita väggar och vita badrumsmöbler. Den vita färgen kan nämligen skapa en trivsam stämning och ge ett badrum med extra fin atmosfär. Men det är viktigt att färgerna du "tillsätter" i form av tillbehör och blomkrukor har milda, varma färger och ytor som inte är för stilrena, som ytor av plast och stål ofta är.