Historien om Dansani

Dansani etablerades som enskild firma av Thomas Bjerrum 1983. På den tiden hade företaget bara en medarbetare, och tillverkningen av badrumsmöbler var begränsad till 14 m². Året efter flyttade företaget till större lokaler, och fick en stark position på den inhemska marknaden.

Sedan dess har Dansani utökat sin verksamhet till att omfatta dotterbolag i Norge, Sverige, Tyskland, Holland och England samtidigt som de exporterar till mer än 20 europeiska länder. I dag sysselsätter DANSANI mer än 180 medarbetare inom landet och utomlands. Se här vilka länder vi finns i.

Se vår profilfilm

Kliv in i vår värld av badrum och se vilka vi är och vad vi gör.  

Våra värderingar

Våra värderingar är drivkraften och utgångspunkten i allt vi gör: Vi visar glädje för både kolleger, kunder och leverantörer. 
Vi respekterar individen, vår omgivning och miljön. Och vi har mod att utveckla och förändra och sätter frågetecken vid ”så brukar vi göra”.

Glädje

Glädjen i att skapa driver oss. Det är den som ska kanaliseras ut till både kunder och samarbetspartners. Vi ser problem som spännande utmaningar som ska lösas på Dansanis sätt. Det bidrar till att skapa arbetsglädje och i slutändan ger det goda resultat.

Respekt

Vårt samvete säger oss att vi ska ha respekt för den omvärld vi lever i. Därför är respekt för människor och natur nödvändigt, för att kunna stå för det vi gör. Vi respekterar våra medarbetare och samarbetspartners, eftersom vi vet att vi inte kan skapa våra lösningar utan dem.

Mod

Vi ska inte vara rädda för att göra fel. Vi ska i stället ha modet att göra skillnad både när det gäller de lösningar vi skapar och de marknader, vi arbetar på. Vi ska vara öppna för nya intryck och de förändringar, som sker i världen. Annars utvecklas vi inte.

Create your personal space

Vårt löfte till dig är ”Create your personal space”. Det är en berättelse om möjligheter, kreativitet och individualitet. Men det är också en uppmaning till dig att använda våra produkter i dina lokaler. Vi ser badrummet som huvudrummet i hemmet. Det kan inte bli mer personligt. Det är ett utrymme som du spenderar förvånadsvärt mycket tid i varenda dag. Därför tycker vi också att du ska kunna använda din kreativitet när du skapar ditt badrum. Det är grunden till varför vi har ett brett sortiment tillgängligt. Så du kan anpassa dig efter rummets storlek, din budget och din personliga stil. Vi gör badrum för människor, eftersom alla är olika. Vi ser badrum som ditt personliga utrymme och ingen skapar det bättre än du.

Därför är vårt uppdrag att göra det enkelt och inspirerande att organisera ditt badrum med vackra, genomtänkta och funtionella lösningar. Allt är baserat på bra hantverk med djupa rötter i dansk designtradition.

Möt våra designare

Alla Dansani-möbler utgår från tanken att man vill göra skillnad. Det hela börjar i designstudion i Köpenhamn. I de ljusa och luftiga rummen har våra designer och arkitekter både lugn och ro till fördjupning och fri tillgång till den pulserande storstaden. 

Rasmus Kjær

– ”Det är komplexiteten, som driver mig.”

Jeanette Vecht

– ”Det är materialen som skapar möjligheterna.”

Christoffer Petersen

– ”Design ska göra livet lättare.”

Andreas Marxen

– ”Design handlar om funktionalitet och känslor.”

Mette Mosegaard

– ”Design uppstår, när former möts.”