Dansk design

Dansk design är något mer än bara vacker formgivning. Det är en filosofi som omfattar funktionalitet, enkelhet, naturlighet och en estetisk inställning till livet. Det går helt i linje med hur vi tänker på Dansani. 

Dansk design är vårt kulturarv

Utgångspunkten för våra lösningar är det liv som pågår runt vår design. Våra produkter ska göra plats för de människor som använder produkterna och ge dem frihet att skapa den miljö de vill ha. 

Vi ser badrummet som en viktig plats i alla hem, skapat för att gå i samma stil som andra saker i hemmet. Därför kan man säga att vår huvuduppgift är att skapa lösningar som bidrar till att göra livet – med allt som hör till – enklare och vackrare och därför mer meningsfullt.

Dansk design handlar om att sätta människan i centrum - dansk design gör vardagen enklare och den är vacker och enkel att se på. För Dansani är detta vad vår design symboliserar. Det ska vara behagligt för ögat, det ska fungera utan ansträngning och det ska kännas som att komma hem. Överst i formuläret

SKUREN TILL BENET

En av de viktigaste egenskaperna hos dansk design är dess minimalistiska och funktionella förhållningssätt. Den kännetecknas av enkelhet, rena linjer och tidlös estetisk design. Dansk design strävar efter att skapa föremål som är enkla, vackra och praktiska på samma gång. Fokus ligger på att ta bort det onödiga och skapa produkter som har en harmonisk balans mellan form och funktion.

Möbeldesign har varit en av de mest framträdande och inflytelserika disciplinerna inom dansk design. Namn som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner och Børge Mogensen är bara några av de ikoniska danska formgivare som har satt sin prägel på möbelvärlden. Deras arbete har uppmärksammats för sin enkla elegans, komfort och banbrytande konstruktion. Berömda möbler som "Ægget" av Arne Jacobsen och "Y-stolen" av Hans J. Wegner har blivit klassiker och fortsätter att inspirera och påverka dagens formgivare.

Dansk design är erkänd världen över för sin enastående kvalitet, enkelhet och funktionalitet. Den har etablerat sig som en av de mest inflytelserika och respekterade designtraditionerna i världen. Under årens lopp har dansk design fått internationellt erkännande och har satt sin prägel på många områden, bland annat möbler, arkitektur, belysning och produktdesign.

DANSKA
DESIGNARV

Arkitektur är en annan viktig del av det danska designarvet. Den danska modernistiska arkitekturrörelsen, känd som "funkis", föddes i början av 1900-talet och har haft ett djupgående inflytande på den internationella arkitekturscenen. Kända arkitekter som Arne Jacobsen och Jørn Utzon har skapat ikoniska byggnader som SAS Royal Hotel i Köpenhamn och operahuset i Sydney, som har hyllats för sin eleganta design och tekniska innovation.

Belysning är en annan kategori där dansk design har satt sin prägel. Louis Poulsen och Poul Henningsen är några av de mest kända danska ljusdesignerna. Deras lampor, inklusive PH-lampan och AJ-lampan, har blivit emblematiska för dansk design och är kända för sin innovativa ljusfördelning och estetiska tilltal. Lamporna har blivit populära ikoner och finns i många moderna hem och offentliga miljöer runt om i världen.

Belysning är också något som ligger Dansani varmt om hjärtat. Vi tror att när något behöver göras, så ska det göras rätt, och det tror vi inte bara när det gäller våra möbler, utan också när det gäller vår belysning.

BLI INSPIRERAD