Dansani anpassar sig efter tidens tendenser

Även om ett badrum är något, som du ska leva med i många år, finns det ändå flera intressanta trender inom inredning och design, som du kan hålla ett öga på. Dansanis design är tidlös, och det tidlösa betyder också, att du får något som alltid kan anpassas till aktuella trender. 

Nordic Cool

Norden är verkligen inne just nu. Och detta gäller inte bara design och arkitektur, utan även mat, mode och även TV-serier. Design bör följa funktionalitet och lösas med enkelhet i ett tidlöst uttryck. Hantverket står i centrum och utgör människans avtryck i en tid då det naturliga ofta måste ge vika för teknik. Det speciella nordiska ljuset är också genomgående med en jämn, mjuk, indirekt belysning. 

Se mer »

Trä och struktur

I de nordiska länderna, har vi alltid haft en tradition med synligt trä i inredningen, men badrummen har ofta varit mer i vitt och kliniska. Idag har vi i hög grad bjudit in naturen i badrummet, vilket man kan se på möblerna, där trä, struktur, material och bearbetning återigen står i centrum. 

Se mer »

Olika färgspel 

Efter en lång period, där allt har gått mot det säkra och där vitt har dominerat, kompletterat med lite grått och svart, börjar nu färgerna att dyka upp. Det är pasteller, men djärva och ibland lite udda färger som spetsar till och ger liv åt resten av inredningen. Grått förekommer fortfarande och det finns ett större utbud av både varma och kalla gråtoner.

Se mer »

Metalliska ytor

Tillsammans med en exklusiv trend mot mässing och kopparytor både i badrummet och i resten av hemmet, finns det samtidigt en ny syn på metalliska ytor som målas – oftast matt – vanligen i svart och vitt. Det ger närmast en retro-upplevelse i sammanhanget. Det kan vara allt från handtag och armaturer till lampor och stolsben.

Se mer »