Det finns inget bättre än att vakna på morgonen, ställa sig i duschen och låta vattnet tvätta bort nattens sömn från kroppen. Eller på kvällen när ett varmt bad kan få kroppen att slappna av. Dansani erbjuder mycket mer än bara möbler för badrummet, det finns också duschkabiner, duschmodeller, duschväggar och duschnischer, som du kan använda dygnet runt. Med vårt utbud kan du få ett helgjutet rum där duschlösningen fungerar som ett snyggt komplement till badrummets övriga design och storlek.

Även om ditt badrum inte är så stort har du ändå möjlighet att inreda det utan att behöva slå knut på dig själv och kompromissa med dina önskemål och behov.

Gå på upptäcktsfärd i serierna Match, som består av 6 basmodeller, och XXL dusch, som innehåller modellerna Classic och Deluxe, och få en översikt av alla möjligheter som duschkabiner och duschmodeller erbjuder i förhållande till storlek, design och pris.

Dansani Match Dusch

Sätt ihop en duschlösning som är perfekt för ditt badrum oavsett storlek och form

Se mer »

Dansani XXL dusch

Stora användarvänliga skjutdörrslösningar med funktionell design

Se mer »

Glas är inte bara glas när det handlar om duschmodeller

Alla våra duschkabiner och duschmodeller tillverkas av härdat glas, som är 5-6 gånger starkare än vanligt glas, så du och din familj är trygga om ett brott mot förmodan ändå skulle förekomma. Det härdade glaset i våra duschkabiner och duschmodeller splittras nämligen i tusentals ofarliga småbitar till skillnad från vanligt glas som brister i stora stycken.

 

Med duschdörrar i klarglas kan du lätt få duschmodellen att snyggt smälta samman med resten av badrummet eftersom du skapar ett genomskinligt intryck.

Dusch i klarglas »

Med frostat glas blir duschmodellen halvgenomskinlig så att den släpper in ljuset men ändå döljer dig när du står i duschen. Vissa duschlösningar finns både med klarglas och frostat glas.

Dusch med frostat glas »

EasyCare gör rengöringen mycket enklare

Med duschkabiner och duschmodeller från Dansani får du både enkel rengöring och en snygg och klar glasyta.
Easycare är en tysk, miljövänlig produkt som är certifierad av det oberoende laboratoriet SGS Institut Fresenius enligt OECD Guideline 2009. Alla Dansani Dusch serier är nämligen invändigt utrustade med den robusta och miljövänliga EasyCare-behandlingen, som standard, som gör livet surt för smuts och kalk – även efter 30 000 avtorkningar. Glaset behöver endast torkas av med en mjuk trasa efter användning, så kommer glaset hålla sig fint i många år.

Välj en optimal duschlösning

Har du ett stort eller litet badrum så har vi duschkabiner och duschmodeller som passar in perfekt i just ditt rum.

Få plats med en duschnisch i det lilla badrummet

Att ha plats för armrörelser under duschen är ett måste för upplevelsen av välbefinnande under det varma vattnet. I ett litet badrum kan vikbara duschdörrar vara det bästa alternativet eftersom de kan vikas inåt så att de tar upp minsta möjliga utrymme när du inte använder duschen. På så sätt löser du också problemet med vatten på golvet eftersom dörren öppnas inåt så att vattendropparna blir kvar i våtutrymmet. Och på så vis kan du också använda golvutrymmet när dörrarna har vikts in.

Se dusch för det lilla badrummet »

 

Duschen för hela familjen

Du kanske känner igen det….kivet på morgonen när hela familjen ska duscha samtidigt. Här ger vi dig inspiration om inredning av ett stort badrum.

Se duschar för ett stort badrum »

Använd utrymmet i rummet på bästa sätt

Dansani erbjuder duschkabiner, duschmodeler, duschväggar och duschnischer som har hög kvalitet och utnyttjar dina kvadratmeter i badrummet på bästa sätt.

Placering

Hur ditt badrum än är utformat så kan du alltid hitta en bra placering för en duschmodell.

Duschhörna

Duschamodell specialdesignad för placering i ett hörn.

Se duschhörnor »

Duschnisch

En eller två duschdörrar monteras mellan två väggar.

Se duschnischer »

Duschvägg

Fast vägg som kan användas som en tredje vägg.

Se duschväggar »

Badkarsvägg

Avskärmning för badkaret så att du kan använda badkaret som dusch.

Se badkarsvägg »

Mitt på vägg

Här behöver man inte ha ett fritt hörn i badrummet.

Se modeller mitt på vägg »

Dörrtyper

Alla duschkabiner, duschmodeller, duschväggar och duschnischer har sina fördelar beroende på inredningen av ditt badrum.

Slagdörr

Kan öppnas utåt och inåt och ger gott om golvutrymme. Två slagdörrar kan också sättas ihop till en duschhörna.

Se slagdörrar »

Vikdörr

Ger mer plats i rummet eftersom den kan vikas ihop efter användningen. Ger möjlighet att möblera mot duschväggen. Två vikdörrar kan också sättas ihop till en duschhörna.

Se vikdörrar »

Skjutdörr

Öppnas i sidled och tar inte upp någon plats ute i rummet.

Se skjutdörrar »

Fast duschvägg

Ger möjlighet att möblera direkt mot duschväggen. Fasta duschväggar kan utformas till en duschhörna med öppning.

Se fasta duschväggar »

Rund dörr

Kan öppnas inåt och utåt och den runda designen gör att den sparar utrymme i rummet. Två runda dörrar kan också sättas ihop till en duschhörna.

Se runda dörrar »

Duschdörr istället för duschdraperi

Med duschdörrar finns många möjligheter att få en lyxig duschlösning oavsett om det är ett stort eller litet badrum som ska inredas. Det är nämligen lätt att få en duschnisch där en eller två duschdörrar monteras mellan två väggar.

En duschdörr kan ge ditt badrum en helt ny dimension och är en stilrenare och elegantare lösning som samtidigt är lätt att hålla ren. Klarglaset gör det också lättare att se sig om i rummet samtidigt som det inte blockerar ljuset eller tar upp onödigt med plats i badrummet.

Detaljer med omtanke

Tillbehören för alla våra duschkabiner och -modeller har genomtänkt funktion ner i minsta detalj, något som bidrar till att du garanterat får en stabil och pålitlig duschlösning som du kan använda i många år framåt.

  • Magnetprofilen som ser till att duschdörrarna sluter tätt.
  • Golvprofilsatsen som fångar vattendroppar och leder in vattnet i duschområdet så att du får mindre vatten på golvet utanför duschhörnan.
  • Golvbeslag till den fasta duschväggen som ger ett mera svävande uttryck.
  • Dropplisten som är idealisk för golv med fall och hindrar vatten från att tränga igenom.
  • Knopphandtag följer med som standard, men du kan också sätta din egen prägel med ett annat handtag.
  • Stabiliseringsarmar och -stänger för förstärkning av duschkabiner och -modeller.
  • Distansklossar för justering av ojämnt golv.
  • Expansionsprofilen som ökar installationsmåttet med 20 mm.

Se duschtillbehör »

Fullända duschupplevelsen

Den exklusiva kollektionen med tillbehör för duschkabiner och duschmodeller gör vardagen i badrummet ännu trivsammare. Med de eleganta duschskraporna som kan hängas direkt på glaskanten på den medföljande kroken, duschhyllan för schampot och den praktiska handdukskroken har du allt inom räckhåll.

Se extra duschtillbehör »

Tower-hylla

Enkel och elegant duschhylla med 5 flyttbara hyllplan, som enkelt kan kombineras med Match-dörrar och håller ordning på schampo, tvål och allt du behöver i badrummet. Välj bara en dörr som är 10 cm kortare för att få plats med Tower. Hyllan är vändbar.
Mått: 200 x 10 x 10 cm

Tower »

Ha alltid varma handdukar nära till hands

Varma handdukar får du med elektriska handdukstorkar, de snabbt torkar dina handdukar och lämnar dem ljumna och behagliga för en ökad känsla av välbefinnande på badrummet. En timer gör, att du kan ställa in, när och hur länge dina handdukar skall torkas. På det sättet är du försäkrad att alltid ha varma och torra handdukar, när det finns behov för det. På samma gång skonar du miljön, då handdukstorken inte skall vara på hela tiden.

Se handdukstorka »