Product added to basket

  • Dansani SE Logo

Inspiration

Den perfekta belysningen

Välj badrumsbelysning med omtanke

Badrummet är det rum där vi vanligen befinner oss i övergången mellan sömn och vakenhet, både på morgonen och på kvällen. Därför är ljuset en viktig faktor för vår hälsa och vårt välbefinnande. Att bra belysning ökar vår livskvalitet har bevisats. Därför bör du vara kritisk och kvalitetsmedveten när du väljer ljus för din bostad. För artificiellt ljus är inte alltid bra ljus.

När du ska välja rätt badrumsbelysning är det en bra idé att också ta hänsyn till hållbarheten. Hos Dansani ser vi det som en självklarhet att ta hänsyn till miljön och därför utvecklar vi alltid lösningar som tar hänsyn till det. Alla produkter tillverkas med omtanke om och minsta möjliga belastning på miljön – allt annat skulle vara ett brott mot vår etik. 

Behaglig färgtemperatur och god färgåtergivning

Det handlar kort sagt om att hitta ett behagligt ljus, som liknar solens ljus så mycket som möjligt och återger färgerna för material och människor nyanserat och naturligt.

Hos Dansani fokuserar vi på våra kunders välbefinnande och på att bidra till ett bra inomhusklimat. Därför erbjuder vi bara produkter med LED-belysning av högsta kvalitet.

Om du väljer en badrumsspegel eller ett spegelskåp med ljusstyrning kan du själv anpassa ljuset efter behov och dygnsrytm. Många av Dansanis speglar och spegelskåp med belysning har en inbyggd touch-panel med tänd- och släckfunktion, dämpning av ljusstyrkan och justering av ljuset från det varmaste gyllenljuset till det kallaste vita ljuset.

Med ett RA-värde över 90 får du en mycket god färgåtergivning av alla spektrets färger. Det innebär bland annat att hudfärger återges korrekt, något som t.ex. är viktigt när du ska lägga makeup. På det sättet ser du till att makeupen inte bara ser rätt ut i badrumsspegeln utan också när du kommer ut i dagsljuset.

Enhetligt ljus 

Om du köper all din badrumsbelysning från Dansani slipper du bekymra dig om kvalitet och ljusfärg. Våra LED-armaturer håller mycket hög klass och garanterar att alla lysdioderna i dina lampor sänder ut ett enhetligt ljus och alltid har samma korrekta färgåtergivning oavsett lampmodell eller placering i badrummet.

Revolutionerande lösningar för badrumsbelysning

Med Dansanis belysningsprodukter kan du skapa ett unikt sammanhang i hela badrumsinredningen. Du kan få badrumslampa i form av takhängda pendellampor, taklampor, speglar och spegelskåp med belysning, tvättställ med ljusramar samt indirekt belysning både i och under skåp och utdragslådor. Produkterna ger rätt balans mellan välbefinnande och arbetsbelysning. Det innebär att du får ett ljus som är så naturligt som möjligt och ser likadant ut som ljuset utomhus.

Alla våra belysningslösningar är designade för badrummet och IP44-godkända för placering i våtrum.

Badrumsspegel med belysning – ett komplement för badrumsbelysningen

Det är mycket viktigt att du har en badrumsspegel eller ett spegelskåp med god belysning – men det är också viktigt att det inte är för mörkt runtomkring den eftersom det kan bli onödigt ansträngande för dina ögon. Ett rum med god belysning är därför mycket viktigt för dina ögon och när du väljer din badrumsbelysning.

Taklampor, pendellampor, vägglampor och ljusramar bidrar till att garantera optimal arbetsbelysning. Badrumsspeglar och belysning för badrum bör avslöja alla detaljer innan andra gör det. Vår LED-belysning ser till att din makeup har samma färg i spegeln som den har i dagsljuset. Och det skadar ju inte heller att spegelns form framhävs samtidigt som väggen badas i ett mjukt ljus. 

Brett sortiment med badrumsbelysning 

Skapa indirekt belysning, som aldrig bländar, i eller under skåpen i badrummet. Det indirekta ljuset i utdragslådorna vinklas i 45 graders vinkel så att lådorna blir helt upplysta när du öppnar dem. Alla lådor kan också förses med ett eluttag för elektriska apparater. Du kan också lägga till en ljusram mellan tvättstället och tvättställsskåpet för få en extra stämningsfull belysning i badrummet.

Hos Dansani är vi specialister på badrumsbelysning och våra produkter kännetecknas av faktorer som bra råmaterial med lång hållbarhet och hög kvalitet. Det innebär att du alltid kan lita på förstklassigt hantverk – och att allt fungerar perfekt!

Ljuskontroll

Vi har utnyttjat LED-tekniken i vår badrumsbelysning, så att du själv kan styra både ljusstyrkan och färgtonen i våra speglar och spegelskåp med belysning. Det innebär att våra belysningslösningar alltid kan hjälpa dig, oavsett om du vill ha ett varmt eller kallt ljus med effektiv eller stämningsfull belysning.

Du kan anpassa ljuset efter behov och dygnsrytm på en inbyggd pekskärm med på och av-funktion samt steglös dimning och färgtemperaturkontroll.

 

Läs mer om belysning här  

Bada i helt perfekt ljus

Ljuset skapar stämning

Gå på upptäckt i resten av vårt stora inspirationsuniversum eller besök en av våra återförsäljare. Blev du inspirerad och vill se mer?

Se badrumsinspiration »

Hitta återförsäljare »

 

Dansk design


Med Dansani får du snygga lösningar i badrummet, som skapats utifrån de tankar som ligger bakom dansk design, nämligen funktionalitet, enkelhet och naturlighet.

Läs mer om dansk design här