Bad­rums­renovering med stil

Heminredning kan vara en djungel att hitta rätt i! Inte minst på grund av alla olika inredningsstilar som finns att välja mellan när du står inför en badrumsrenovering. Hemmet är din bas, där du tillbringar massor med tid, och därför är det viktigt att inredningen passar just dig – även i badrummet.

Om du inte vet vilken stil du gillar visar vi några olika stilarter här, som förhoppningsvis kan hjälpa dig att hitta en helt personlig stil när du ska börja med din badrumsrenovering.

Bjud in naturen »Från pastell till pangfärger »Vitt-i-vitt » Ton-i-ton »Vintage »Urban »Classic »Din egen heminredningsstil »

Bjud in naturen

Alla älskar trä – från ljusa till mörka träslag. Den nordiska, stilrena inredningen är ljus och öppen med lätta och funktionella möbler och vackra, enkla detaljer. Om du använder trä i din inredning för du tankarna till orörd skandinavisk natur och skapar liv i badrummet.

Om du vill skapa ett badrum som utstrålar personlighet och stil kan du också kombinera sidor av trä med lackerade fronter på skåpet.

När du sätter igång med din badrumsrenovering kan du skapa en stilren stämning och föra naturen ännu närmare med några gröna växter och nedtonade färger som kompletterar varandra.

Och sist men inte minst: Kompromissa inte med din egen personlighet i jakten på en stilren nordisk design, utan utgå gärna från det du tycker om själv och kombinera det med någon av de olika inredningsstilarna och din tolkning av dem. Ditt badrum måste också vara praktiskt i vardagen och man ska kunna se att det är du som bor här.

Få inspiration om stilarten »

Prisnivå lyx » Prisnivå comfort » Prisnivå basic »

Från pastell till pangfärger

Din inredningsstil kan med fördel kombineras med färger, om du bara väljer dem med omsorg. Färger i inredningen kan påverka både ditt sinne och ditt humör och skapa personlighet och liv.

När du börjar med din badrumsrenovering kan du med hjälp av diskreta pasteller behålla en lätt, enkel och luftig look, men ändå tillföra mer personlighet. Även när de används på både badrumsmöbler och väggar.

Du kan leka med livliga färger på många olika sätt i din inredning – en färgstark badrumsmöbel kan t.ex. fungera likadant som ett konstverk i badrummet. Hemligheten med det här är att låta den valda färgen komma till sin rätt, utan att på något sätt dominera i ditt badrum. Då får du ett stilrent badrum med massor av personlighet.

Få inspiration för möbler med färger »

Vitt-i-vitt

Är du också en av dem som är väldigt förtjusta i vitt? Det kanske inte är så konstigt. Vitt är nämligen den färg som reflekterar ljuset bäst och vi kan alla behöva mer ljus.

När du gör din badrumsrenovering kan det alltså vara bra att inreda med vita väggar och vita badrumsmöbler. Den vita färgen kan nämligen också skapa en trivsam stämning och ge ett badrum med extra fin atmosfär. Men det är viktigt att färgerna du "tillsätter" i form av tillbehör och blomkrukor har milda, varma färger och ytor som inte är för stilrena, som ytor av plast och stål ofta är.

Få inspiration om stilarten »

Prisnivå lyx » Prisnivå comfort » Prisnivå basic »

Ton-i-ton

Du kan också inreda med färger i samma nyanser när du har kommit igång med din badrumsrenovering. Det ger ett enhetligt, exklusivt och samtidigt rogivande uttryck om du både har väggar och badrumsmöbler med ton-i-ton-palett. Ton-i-ton-palettens eleganta effekt har också en förmåga att få små ytor att kännas större.

Om du har en favoritfärg som återkommer i hela bostadens inredning kan du få exakt den färgnyans du vill ha med våra badrumsmöbler.

Inredningen är effektfull, finurlig och unik på ett sätt som är aningen trendigt – och dina gäster kommer att lägga märke till den.

Vintage

Vintage-inredning avser i allmänhet stilarter för möbler och tillbehör som kommer från tiden före 1970-talet. För att skapa en romantisk och funktionell retroinredning, som inte känns omodern, är det viktigt att hitta en naturlig balans mellan moderna element och element som är vintage. Om du inför organiska former i rummet, t.ex. i form av speglar eller skåp med runda fronter, blir vintage-stilen extra feminin och dekorativ.

Genom att kombinera sådana element från en äldre tidsepok med nya designelement kan du återskapa känslan från den epoken i inredningen och samtidigt ge hemmet en personlig, dekorativ och tidlös inredningsstil.

Se mer här »

Urban

Urban är en relativt maskulin och minimalistisk inredningsstil, men den är samtidigt personlig och stämningsfull. Färgerna har ofta kyligare nyanser, t.ex. grått, vitt, svart och brunt, som dock med fördel kan kombineras med enstaka färgstarka element. Om du sedan kombinerar med stora gröna växter och kaktusar kan du skapa en Urban Green-miljö.

Enkla, stilrena linjer och funktionella föremål är också några av nyckelorden för den här stilen, och inredningen präglas av snygg design, gediget hantverk och funktionalitet. En cykel kan självklart användas som ett dekorativt element i den här stilarten eftersom den har en funktion, och en stor tv kan fungera som en väggskulptur eftersom den också har en funktion.

Så om du väljer Urban-stilen för din badrumsrenovering kommer inredningen att präglas av en återhållen enkelhet med en hel del obearbetade material och gärna glas och naturmaterial som trä.

Se mer här »

Classic

Den klassiska stilen använder enkla och rena linjer, som med fördel kan brytas med moderna detaljer. Så om du gillar sådant som är sofistikerat, elegant och raffinerat är en klassisk stil perfekt när du börjar med din badrumsrenovering.

De klassiska värdena från vår danska designtradition lyser igenom i varenda detalj och skapar ett elegant, tidlöst utseende. Inredningsstilen skiljer sig från mängden eftersom den är rymlig, varm, ljus och balanserad. Symmetri är också en viktig faktor och upprepningar med parvis placering av möbler och tillbehör ger en fin känsla av balans och proportion i badrummet.

Se mer här »

Din egen heminredningsstil

Det är sällan som din inredning enbart har en enda inredningsstil och det är de små detaljerna i rummet som markerar din personliga stil och gör det till just ditt. Och det finns ju inget som är rätt eller fel när det gäller badrumsrenovering och inredning.

Du kan skapa ett helt personligt och funktionellt badrum genom att blanda fritt mellan olika stilarter. Här är det viktigt att du inreder med kontraster, vilket innebär att du sätter ihop något som "inte passar ihop". Det kan t.ex. vara trä som kombineras med stål och plast och en kantig form som kombineras med organiska former, osv.

Det handlar alltså om att tänka ut egna, unika lösningar och att ha ett visst mod när du sätter igång med din badrumsrenovering.