Stort badrum med plats för hela familjen

Har du ett stort badrum som du gärna vill göra till en trivsam oas? Har du en stor familj där många slåss om utrymmet i badrummet?

När flera använder samma badrum blir det trångt och extra svårt att få plats. Både duschen, tvättstället och spegeln är ställen där det blir extra mycket trängsel när hela familjen snabbt ska komma iväg. Men oroa dig inte för hjälpen är på väg. Det finns många inredningsmöjligheter i ett stort badrum, så det handlar bara om att vara kreativ. Därför har vi samlat en rad tips och tricks om hur du kan få ut maximalt av ditt stora badrum och kombinera elegans och effektivitet.

Öka effektiviteten »Extra förvaringsutrymme »Mer plats vid spegeln »Extra bänkutrymme »En personlig touch »Skärma av toaletten »

Öka effektiviteten i badrummet

De flesta familjer som bara har ett badrum är vana vid att tvättstället och duschen brukar förvandlas till ett slagfält på morgonen, när alla kämpar om utrymmet för att bli färdiga och komma iväg. Därför vill vi gärna ge dig inspiration om hur du kan optimera inredningen av ditt badrum så att hela familjen kan använda sin tid effektivare i badrummet.

Få plats för hela familjen med ett dubbelt tvättställ

Utrymmet runt tvättstället är ofta begränsat och i ett stort badrum kan det problemet enkelt lösas med ett dubbelt tvättställ, så att 2 personer kan använda tvättstället samtidigt.

Se dubbla tvättställ »

Plats för fler under duschen

I en stor familj är utrymmet under duschen en bristvara, men varför inte göra duschområdet i ett stort badrum extra stort, så att fler kan duscha samtidigt? Du kan dessutom installera två duschmunstycken i samma duschavskärmning och på så sätt skapa en dubbel dusch så att fler kan duscha samtidigt.

Om du vill ha ett extra lyxigt badrum kan du skapa en elegant walk-in-lösning som ger plats för stora armrörelser och maximal trivsel. Du kan välja en av våra standardmodeller eller kombinera dig fram till din egen stora duschlösning med hjälp av olika duschväggar och duschdörrar.

Se stora duschlösningar »

Var sin sida

Om du har ett stort badrum med massor av förvaringsutrymme kan det vara bra att fackindela utdragslådor och skåp så att alla får sina egna bestämda platser för saker och ting. Det är praktiskt om flera använder badrummet samtidigt eftersom bestämda platser gör det lättare att hitta sina saker och komma iväg snabbare. Tänk på att fördela utrymmet så att de som befinner sig i badrummet samtidigt har sina saker på var sin sida och inte hamnar i vägen för varandra.

Var kreativ och få mer förvaringsutrymme

Har du tänkt på att det finns många saker som det kan vara bra att förvara i badrummet? Du kan inte bara förvara självklara saker som olika toalettartiklar och elektriska apparater som hårtorkar och rakapparater. Badrummet är också perfekt för förvaring av handdukar, rengöringsmedel, babyutrustning, nattkläder och liknande. Unna också dig själv lyxen att ha dina underkläder och strumpor i badrummet så att du kan hoppa i dem direkt efter badet.

Vi har många olika förvaringslösningar för badrummet och om du har ett stort badrum är det bara en fråga om att utforska alla möjligheter och välja den lösning som passar perfekt för dina behov.

Extra förvaring med hög-, över- och underskåp

Den traditionella lösningen för att skapa extra förvaringsutrymme är ett högskåp, över- eller underskåp placerat på väggen kring tvättstället. Men ofta finns det mer outnyttjat väggutrymme i rummet, t.ex. bakom dörren eller över elementet eller toaletten. Så varför inte placera ett väggskåp över toaletten, så att t.ex. toalettrullarna är lätt tillgängliga. Du kan skapa extra förvaringsutrymme med högskåp, över- och underskåp oavsett om du har ett litet eller stort badrum.

Se skåp »

Höga tvättställsskåp med massor av förvaringsutrymme

Flera av våra tvättställsskåp kan du utan extra kostnad få med en extra hög utdragslåda nederst, så att det finns gott om plats för hela familjens saker. De är dessutom väldigt praktiska för förvaring av bl.a. handdukar och rengöringsmedel, som det kan vara svårt att få plats med i lägre utdragslådor. De höga tvättställsskåpen är också praktiska för små rum, där det kan vara ont om väggutrymme för förvaring.

Se höga tvättställsskåp »

Kreativ förvaring med övriga skåp

I ett stort badrum finns det utrymme att experimentera med möjligheterna att både skapa extra förvaring och samtidigt få en dekorativ touch. Det är bara fantasin som sätter gränserna, så låt dig inspireras av någon av våra lösningar eller hitta på en helt egen.

Se övriga skåp och bänkskivor »

Välj flera tvättställsskåp

Om ni är många som använder badrummet är det en fördel att välja två eller fler tvättställsskåp för att få fler lådor. Då slipper ni gå runt varandra, t.ex. om en står framför tvättstället samtidigt som en annan vill öppna lådan. Med den här lösningen kan alla i hushållet få sin egen låda, så slipper ni kivas om hur rörigt det får vara i en låda. Skåp med fyra eller fler lådor är främst avsedda för tvättställ som är minst 120 cm breda.

Se skåp med flera lösningar för lådor »

Praktisk inredning av skåp och lådor

Allt går snabbare på morgonen om saker och ting har bestämda platser så att man slipper leta efter dem. Därför kan det löna sig att inreda sina lådor och optimera utrymmet. Som badrumsspecialister, med kunskap om våra kunders problem, har vi utvecklat en lång rad funktionella tillbehör, bl.a. lådinsatser, flyttbara trälåda och invändig belysning för lådor och skåp, stickkontakter i spegelskåp och lådor för elektriska apparater, tvättkorgar för högskåp och mycket annat. Allt är saker som bidrar till att göra din vardag i badrummet enklare.

Se inredning av skåp och lådor »

Få mer plats att spegla dig

Utrymmet framför spegeln är en mycket begränsad resurs när hela familjen har bråttom att komma ut genom dörren, men i ett stort badrum finns det många möjligheter att skapa extra utrymme att spegla er på.

Spegla dig i olika vinklar

Väljer du ett spegelskåp kan du slå två flugor i en smäll. Med dubbelsidiga spegelluckor och spegelbotten inne i spegelskåpet kan alla spegla sig, oavsett om luckorna i spegelskåpet är öppna eller stängda. Dessutom kan du spegla dig bakifrån genom att vinkla spegelskåpets luckor.
Se spegelskåp »

Se sig själv i helfigur

I ett stort badrum finns det ofta lite väggutrymme kvar och där kan du med fördel placera en helkroppspegel, så att du kan kontrollera att du ser perfekt ut från topp till tå innan du går ut genom dörren.

Se helkroppspegel »

Bygg en vägg med spegelskåp

Du kan få våra speglar i en bredd på upp till 160 cm, men om du vill ha ännu mer utrymme att spegla dig kan du bygga en spegelvägg genom att sätta ihop flera spegelskåp. En annan fördel är att du får mer förvaringsutrymme på köpet.

Se spegelskåp »

Ge dig själv en sminkplats

Varför inte använda utrymmet i ett stort badrum till att skapa en sminkplats, som ger ditt badrum en lyxig känsla och gör det extra trivsamt. Där kan du sätta upp håret eller lägga makeup i lugn och ro utan att bli störd av resten av familjen. Ett sminkbord ger också mindre trafik kring spegeln och tvättstället, som ofta är extra upptaget i en stor familj.

Se speglar »Se möbler för sminkplats »

Tillbehör för en perfekt sminkplats

Med en elegant och funktionell makeupspegel med belysning kan du komma tätt inpå alla detaljer i ditt ansikte, både när du sminkar dig, plockar ögonbryn eller liknande. Du kan också välja våra praktiska träbackar med metallinsats, som håller reda på ditt smink, eller den fina fotpallen, som låter dig sitta bekvämt när du sminkar dig.

Se tillbehör för sminkplats »

Vill du ha mer bänkutrymme?

Om vill ha massor med bänkutrymme, så att alla familjens saker kan stå framme, bör du välja ett asymmetriskt tvättställ. Vi har många möjligheter att uppfylla dina önskemål och behov i form av asymmetriska tvättställ med olika design och material. Du kan välja mellan olika standardlösningar eller någon av våra skräddarsydda lösningar, som passar in perfekt i ditt badrum oavsett storlek och form.

I ett stort badrum kan du också få extra bänkutrymme med en skänk, som du kan skapa genom att sätta ihop en bänkskiva med skåp, som antingen matchar eller kompletterar övriga möbler i ditt badrum.

Asymmetriska tvättställ »Se bänkskivor och skåp »

Personlig touch med dekorativa och funktionella tillbehör

Som badrumsspecialister, med kunskap om våra kunders problem, har vi utvecklat en lång rad tillbehör som är perfekta för livet i badrummet. De gör inte bara din vardag enklare utan bidrar också till att förvandla ditt stora badrum till en trivsam personlig oas.

Se tillbehör »

Skärma av toaletten

I ett extra stort badrum kan du med fördel skärma av toaletten så att du kan känna dig lite mer privat när andra i familjen är i badrummet. Du kan antingen skapa ett separat rum med en stängd dörr eller välja en av våra duschdörrar för en lättare och luftigare lösning.

Se duschdörrar »